АНАЛІЗ ПРАВОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА ЩОДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ БАТЬКІВ ЗА НЕНАЛЕЖНЕ ВИКОНАННЯ БАТЬКІВСЬКИХ ОБОВ'ЯЗКІВ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.51547/ppp.dp.ua/2023.2.22

Ключові слова:

захист дітей, підтримка, відповідальність батьків , права та обов’язки, поліція, законі представники

Анотація

Дана анотація присвячена темі "Відповідальність батьків за неналежне виконання батьківських обов'язків". У роботі розглядаються правові та моральні аспекти відповідальності батьків за недбале виконання своїх батьківських обов'язків, таких як догляд за дітьми, їхнє виховання та освіта. У роботі будуть проаналізовані важливі нормативні документи, що регулюють відносини між батьками та дітьми, а також принципи відповідальності батьків перед своїми дітьми. Увага буде приділена також психологічному виміру проблеми, зокрема, взаємозв'язку недбалого ставлення батьків до виконання своїх обов'язків та негативних наслідків для дітей. У результаті дослідження будуть запропоновані рекомендації щодо покращення взаємовідносин між батьками та дітьми, а також заходів, які можуть бути вжиті для підвищення відповідальності батьків за виконання своїх батьківських обов'язків. Дослідження також висвітлитиме позитивні наслідки відповідального батьківства, зокрема, вихованням самостійності та відповідальності у дітей, покращенням їхньої поведінки та соціальної адаптації. Крім того, у роботі будуть проаналізовані приклади з практики, де батьки були притягнуті до відповідальності за неналежне виконання своїх обов'язків, і визначені наслідки для них та їхніх дітей. Загалом, ця робота є важливою для розуміння відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов'язків та підвищення свідомості батьків щодо важливості відповідального та дбайливого ставлення до виховання своїх дітей.

Посилання

Актуальні сучасні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції : Збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції МВС України ; Харківський нац. ун-т внутр. справ ; Кримінологічна асоціація України. Том І. Х. : ХНУВС, 2014. 328 с.

Альошкін С.В., Даценко О.В., Бугайчук К.Л. та інш. Протидія домашньому насильству органами Національної поліції: метод. посіб. Харків: Харк. Нац. ун-т внутр. справ. 2019. 93 с. С. 28–32.

Зінченко, Д.А. Психологічна складова оперативно-розшукової діяльності під час пошуку неповнолітнього Актуальні питання та перспективи використання оперативно-розшукових засобів у розкритті злочинів в умовах воєнного стану : матеріали міжвідом. наук.-практ. конф. МВС України, Нац. поліція України, Нац. акад внтурт. справ. Київ, 2023. С. 195–197.

Макарова, О.П., Радіонова Л.О. Особливості допиту неповнолітніх Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. Харків, 2018. С. 279–281.

Сімейне право : підручник / за заг. ред. В.А. Кройтора та В.Ю. Євко ; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. Харків, 2016. 512 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-08-01