СУБ’ЄКТ ТА ОБ’ЄКТ СФЕРИ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ – ФОРМУВАННЯ ПОНЯТІЙНО-КАТЕГОРІАЛЬНОГО АПАРАТУ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.51547/ppp.dp.ua/2021.2.4

Ключові слова:

адміністративні послуги, державні та місцеві органи влади, органи публічної влади, суб’єкт, об’єкт, центр надання адміністративних послуг

Анотація

У статті наведено розв’язання актуальної наукової проблеми формування понятійно-категоріального апара- ту понять «суб’єкт» та «об’єкт» сфери надання адміністративних послуг. З’ясовано, що адміністративна послуга є наслідком виконання владних обов’язків уповноваженим суб’єктом, який згідно із законом гарантує виконання умов втілення фізичними та юридичними особами прав, свобод і законних інтересів відповідно до їхніх заяв (надання ліцен- зій (дозволів), сертифікатів, посвідчень, здійснення реєстрації та ін.). Розкрито сутність поняття «суб’єкт управлін- ня», під яким вважається розуміти орган влади, установу, підрозділ управління або посадову особу, що напрацьовують та ухвалюють рішення, щоб впливати на об’єкт управління. У свою чергу, об’єкт управління варто розглядати як соціум загалом, процеси, адміністративно-територіальні формування, відносини у різних сферах, галузях діяльності, а також колективи, організації, певну особу, тобто одержувача послуг. Встановлено, що вивчення правової бази вказує на брак єдиного підходу законодавця до визначення поняття суб’єкта надання публічної послуги, водночас спірним залишається питання категорії інституцій, що можуть бути в подібній ролі. У процесі здійснення дослідження зроблено висновок про те, що, доречним у частині встановлення статусу інституції, яка здійснює делеговане завдання, вважається вивчення її як посередника між суб’єктом надання послуги та її одержувачем. Зразком такого посередника можуть бути центри надання адміністративних послуг, до того ж налагодження відносин, що утворюються під час залучення такого посе- редника, має найрозвиненішу нормативну базу якраз у секторі надання адміністративних послуг. Потребують опрацю- вання питання нормативного систематизування процесу делегування повноважень стосовно надання публічних послуг інституціям непублічної галузі та, крім того, систематизування суб’єкт-об’єктних відносин під час надання послуги.

Посилання

Концепція реформування публічної адміністрації. URL: http://pravo.org.ua/files/stat/Concept_public_administration.pdf.

Михайлишин В. Організаційно-правові аспекти надання адміністративних послуг виконавчими органами місцевих рад. URL: http://www.dridu.dp.ua/vidavnictvo/2010/2010_03(6)/10mvdomr.pdf+&cd=9&hl=uk&ct=clnk&gl=ua.

Про адміністративні послуги: Закон України від 06 вересня 2012 р. № 5203-VI. URL: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/5203-17.

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг : Закон України від 10 грудня 2015 р. № 888-VIIІ. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/888-19#Text.

Про затвердження Примірного регламенту центру надання адміністративних послуг : Постанова Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2013 р. № 588. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/588-2013-%D0%BF#Text.

Про місцеве самоврядування в Україні : Закон України від 21 травня 1997 р. № 280/97-ВР. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/280/97-%D0%B2%D1%80#Text.

Про схвалення Концепції розвитку системи надання адміністративних послуг органами виконавчої влади : Розпорядження Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2006 р. № 90-р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/90-2006-%D1%80#Text.

Про схвалення Стратегії реформування системи надання соціальних послуг : Розпорядження Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2012 р. № 556-р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/556-2012-%D1%80#Text.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-09-28

Номер

Розділ

РОЗДІЛ 2 МЕХАНІЗМИ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ